UZ Gent laboratoriumgids     Code of Stukje omschrijving
 
 
Hoofdmenu Labgids
  Organische zuren interpretatie OAKOMVerwijst naar: Organische zuren in urine
   Afdeling: Metabole ziektenAanvraagformulier:   Aanvraagformulier laboratorium metabole ziekten
Staaltype(s)UPD Urinestaal Pedia
Volume 10 ml
Uitvoering in batch bij voldoende stalen
Afnamecondities urineportie, zo snel mogelijk transport naar labo bij voorkeur gekoeld, bewaring: invriezen
Methode GC-MS na hydroxylamine verbinding en met BSTFA derivatisatie, in scan mode detectie en kwantificatie met behulp van 1 inwendige standaard.
Opmerkingen
Aanvraagcode 607 
 
Aanrekening 543071 (543071 - 543082 B 3000 Specifieke bepaling van organische zuren met identificatie door massaspectrometrie (Maximum 1)(Cumulrege 345)(Diagnoseregel 40) Klasse 30)
Diagnoseregel 40: organische zuren, reducerende suikers, vrij en veresterd carnitine, lysosomaal enzyme, aceto-acetaat en 3-hydroxyboterzuur, mucopolysacchariden, vrije vetzuren, orootzuur, siaalzuur, GABA in CSV, purinen en pyrimidinen mogen enkel aangerekend worden met het oog op de diagnose van een aangeboren metabole stoornis
Accreditatie Nee
Validatiedossier Ja
Bron referentiewaarden De beoordeling is kwalitatief. Van een beperkt aantal organische zuren is de normale bovengrens van urinaire concentratie per mol creatnine opgesteld op basis van 103 geanonimiseerde urinestalen van patiŽnten zonder organoacidopathie in februari en maart 2007. Deze normale bovengrens is enkel indicatief. De interpretatie gebeurd op basis van het chromatografische profiel.
Verantwoordelijke Dr. apr. biol. H. Stepman
  Laatste bijwerking Glims: kevin op 4/07/2018 14:36   Laatste manuele bijwerking: BWTS op 9/12/2009

Labogids www.uzgent.be/labgids